ανά Μέθοδο Θεραπείας

Invisalign

invisalign-certified-provider
Είναι η απόλυτα αισθητική μέθοδος.


Πλήρης Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια και σύρματα. Σχεδόν κανείς δε θα μπορεί να καταλάβει ότι κάνετε θεραπεία. Στη μέθοδο αυτή ο Ορθοδοντικός στέλνει τα αποτυπώματα, τις φωτογραφίες και ακτινογραφίες σας στην Αμερική μαζί με το σχέδιο θεραπείας που θα ακολουθηθεί για τις μετακινήσεις των δοντιών. Μέσω ειδικού προγράμματος στον υπολογιστή, ο Ορθοδοντικός μπορεί να σας δείξει στο ψηφιακό μοντέλο του στόματος σας τις μετακινήσεις των δοντιών που θα γίνουν καθώς και το τελικό αποτέλεσμα, πριν ακόμα ξεκινήσει η θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας το κάθε ναρθηκάκι χρησιμοποιείται από μία έως δύο εβδομάδες (ανάλογα με την περίσταση) και πρέπει να βρίσκεται στο στόμα για 20 με 22 ώρες την ημέρα. Κάθε ένα μετακινεί από λίγο τα δόντια. Πλεονέκτημα της μεθόδου εκτός από την άνεση στη χρήση (δεν υπάρχουν σιδεράκια και σύρματα που θα μπορούσαν να ενοχλούν), είναι επίσης ότι τα ναρθηκάκια αφαιρούνται τόσο κατά τη διάρκεια του φαγητού όσο και την ώρα του βουρτσίσματος και έτσι τα δόντια καθαρίζονται εύκολα. Επιπλέον δεν υπάρχει περιορισμός στη διατροφή όπως συμβαίνει με τα σιδεράκια με τα οποία ο ασθενής πρέπει να προσέχει για να μην ξεκολλήσει κάποιο σιδεράκι.
Είμαστε επίσημοι - πιστοποιημένοι πάροχοι Invisalign από το 2006 και πρώτοι που εφαρμόσαμε την πρωτοπόρο αυτή μέθοδο σε Λάρισα και Κρήτη και από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα, με μακροχρόνια εμπειρία από θεραπευμένους ασθενείς τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.
Στο ιατρείο γίνεται χρήση του υπερσύγχρονου τρισδιάστατου ενδοστοματικού σαρωτή iTero για τη λήψη ψηφιακών αποτυπωμάτων.

Κεραμικά Σιδεράκια

keramika
Αποτελούν μια πολύ αισθητική προσέγγιση


Πρόκειται για διαφανή σιδεράκια τα οποία φαίνονται πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχα μεταλλικά. Αποτελούν μια πολύ αισθητική προσέγγιση. Στα ιατρεία μας χρησιμοποιούνται αυτόδετα κεραμικά σιδεράκια τα οποία δε χρειάζονται ελαστικές προσδέσεις, λογω του ότι κλείνουν απο τον ορθοδοντικό με το "πορτακι" που έχουν και έτσι ασφαλίζει πλήρως το σύρμα στην εσωτερική τους σχισμή. Κατ’αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να καθαρίζονται τα σιδεράκια και επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος σε κάθε στάδιο θεραπείας. Επιπρόσθετα, οι ελαστικές προσδέσεις που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά σιδεράκια (μεταλλικά ή κεραμικά), αποχρωματίζονται με το φαγητό και κιτρινίζουν.

Μεταλλικά Σιδεράκια

metallika
Διακριτικά (mini) και αυτόδετα


Τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και έχουν το κλασσικό μεταλλικό χρώμα. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα, το προφίλ ανάλογα με την εταιρία παρασκευής τους. Στο ιατρείο μας ακόμη και τα μεταλλικά "σιδεράκια" είναι διακριτικά (mini) και αυτόδετα (με πορτάκι χωρίς ελαστικές προσδέσεις) για καλύτερο έλεγχο καθ’όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Σε περίπτωση που ο «μικρός ασθενής» θελήσει κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, αυτό μπορεί να προστεθεί γύρω από το σιδεράκι.

Γλωσσικά Σιδεράκια

glossika
Λιγότερο εμφανή και παρόμοια λειτουργία με τα παραδοσιακά σιδεράκια


Τοποθετούνται στην εσωτερική (πίσω) επιφάνεια των δοντιών ώστε να μην είναι εμφανή. Έχουν παρόμοια λειτουργία με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Το κόστος είναι υψηλότερο λόγω της ιδιατερότητας στην κατασκευή, τοποθέτηση και χρήση τους.

Δείτε τις υπηρεσίες μας ανά ηλικιακή ομάδα

Παιδιά

Kids_smiling

Έφηβοι

orthodontist-teenager

Ενήλικες

happy-couple-smiling