Διευρυντήρας - Ορθοδοντικοί Ευαγγελινάκης - Καραμήτσου

Διευρυντήρας… Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τρόπος διεύρυνσης με τον διευρυντήρα

Πριν κάνετε τη στροφή βεβαιωθείτε ότι το παιδί έχει ξαπλώσει – οριζοντιωθεί, σηκώνει το πηγούνι ψηλά και ανοίγει το στόμα όσο περισσότερο μπορεί. Κατόπιν τοποθετείτε το κλειδάκι στην οπή του διευρυντήρα και ξεκινάτε τη στροφή προς τα πίσω. Η στροφή είναι πλήρης όταν το κλειδάκι βρει αντίσταση και δεν προχωράει άλλο πίσω. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εμφανιστεί μπροστά η οπή που θα χρησιμοποιηθεί για την επόμενη περιστροφή. Ακολούθως βγάζετε το κλειδάκι με φορά προς το λαιμό (πίσω) διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να γίνει μερική αποπεριστροφή (να γυρίσει λίγο προς την αντίθετη κατεύθυνση) και ως αποτέλεσμα αυτού να μην εμφανίζεται η μπροστά οπή (που θα χρησιμοποιηθεί για την επόμενη περιστροφή).

  • Μετράμε με ακρίβεια τον αριθμό των περιστροφών που γίνονται, καθώς κάθε περιστροφή αντιστοιχεί σε πολύ συγκεκριμένη διεύρυνση που πρέπει να γνωρίζει ο ορθοδοντικός
  • Κατά την περίοδο που ενεργοποιούμε την ορθοδοντική αυτή συσκευή υπάρχει πιθανότητα και είναι φυσιολογικό να ανοίξει κενό μεταξύ των άνω κεντρικών πρόσθιων δοντιών (το οποίο θα κλείσει αργότερα). Επίσης κάποια ενόχληση σε αυτά τα δόντια είναι φυσιολογική. Γι’αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο παυσίπονο (όπως Depon). Επιπρόσθετα, την πρώτη ημέρα είναι φυσιολογικό να παρατηρηθεί αυξημένη παραγωγή σάλιου.
  • Σημαντική είναι η σωστή στοματική υγιεινή όσο βρίσκεται η συσκευή στο στόμα. Ειδικά πολύ καλή καθαριότητα- βούρτσισμα θα πρέπει να γίνεται στα όρια της συσκευής με τους στοματικούς ιστούς. Καλή στοματική υγιεινή μεταξύ της συσκευής και του ουρανίσκου μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μεγάλης σύριγγας για τον καθαρισμό με άφθονο νερό υπό πίεση.
  • Ως προς τη διατροφή, καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ σκληρές τροφές και ότι είναι σχετικά σκληρό να κόβεται σε μικρά κομμάτια. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να ξεκολλήσει η συσκευή.
  • Γενικότερα, το παιδί θα χρειαστεί λίγες ημέρες για να εξοικειωθεί πλήρως με το διευρυντήρα.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Πρόσφατα Άρθρα