ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Κεραμικά Σιδεράκια

Τα Διάφανα Σιδεράκια

Κεραμικά Σιδεράκια

Για μια πιο αισθητική επιλογή, τα κεραμικά σιδεράκια προσομοιάζουν το χρώμα του δοντιού.

Η ανάγκη για το νέο

Τα μεταλλικά σιδεράκια έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στην κλινική πράξη με μεγάλη επιτυχία. Με την εξέλιξη της επιστήμης αλλά και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για αισθητική, γεννήθηκε η ανάγκη για μηχανισμούς οι οποίοι δεν θα επηρεάζουν την εικόνα αυτού που τους φορά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Το υλικό

Αντικαταστάθηκε λοιπόν το μέταλλο από υλικό το οποίο προσομοίαζε το χρώμα του δοντιού. Το υλικό που επικράτησε και αναδείχθηκε ως αξιόπιστο είναι η πορσελάνη. Δημιουργήθηκαν δηλαδή σιδεράκια από πορσελάνη, τα γνωστά ως κεραμικά σιδεράκια. Αυτά είναι ίδια σε σχεδίαση και σε αποτελεσματικότητα με τα κλασικά σιδεράκια με τη διαφορά ότι φαίνονται πολύ λιγότερο και δεν... προκαλούν αυτόν που τα βλέπει. Κάνουν αντιθέτως μια πολύ κομψή εντύπωση αφού δεν κάνουν αντίθεση με το χρώμα του δοντιού και επιδρούν ελάχιστα στην εμφάνιση.

Με ένα Διαγνωστικό Ραντεβού μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις δυνατές ορθοδοντικές θεραπείες, το χρόνο αποκατάστασης, το κόστος και τους τρόπους αποπληρωμής.

Η εξέλιξη των κεραμικών brackets στη Σύγχρονη Ορθοδοντική

Στα σύγχρονα ορθοδοντικά ιατρεία η εξέλιξη των κλασσικών κεραμικών brackets είναι τα αυτόδετα (τελευταίας γενιάς, self-ligating) κεραμικά brackets τα οποία εξαλείφουν την ανάγκη για μεταλλική ή ελαστική πρόσδεση γύρω από το σιδεράκι(η οποία στα κλασσικά κεραμικά κιτρινίζει με την πάροδο των ημερών). Τα σιδεράκια αυτά, που χρησιμοποιούμε και στο ιατρείο μας, έχουν ένα εσωτερικό μηχανισμό (clip) για την εύκολη και ασφαλή σταθεροποίηση του σύρματος με ταυτόχρονη μείωση της τριβής ανάμεσα σε σύρμα και σιδεράκι. Έτσι επιτυγχάνεται ταχύτερη πρόοδος της θεραπείας, καλύτερος έλεγχος των δυνάμεων σε κάθε στάδιο της θεραπείας και μικρότερη κατακράτηση τροφών γύρω από τα σιδεράκια.

Χωρίς διαφορές

Ο τρόπος συγκόλλησης τους στα δόντια και η απομάκρυνση τους από το στόμα στο τέλος της θεραπείας, είναι ίδια με τα μεταλλικά σιδεράκια. Ίδιος είναι επίσης και ο χρόνος θεραπείας ενώ δεν προκαλούν επιπλέον ενοχλήσεις στου ασθενείς. Αποδείχθηκε επίσης ότι λειτουργούν εξίσου καλά με τα μεταλλικά και τα όμορφα αποτελέσματά τους, και αυτό παρότρυνε πολλούς ενήλικες να κάνουν αυτό που, ενώ το ήθελαν ή το είχαν ανάγκη, δεν το αποφάσιζαν. Να ξεκινήσουν ορθοδοντική θεραπεία. Να φτιάξουν δηλαδή το χαμόγελό τους.

Οι έφηβοι

Τελευταία οι ανάγκες για αισθητική έχουν μεγαλώσει θεαματικά και στους εφήβους. Η ανάγκη των παιδιών στην δύσκολη και πολύπλοκη ηλικία της εφηβείας, να είναι ελκυστικοί αλλά και να παραμένουν μεταξύ των ομοίων τους «αψεγάδιαστοι» τους καθιστά συχνά ψυχολογικά ευάλωτους και επηρεάζει την συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους. Η άρνηση για θεραπεία με σταθερούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς εκφράζεται από τους έφηβους ασθενείς πολύ ισχυρά όχι λόγω ενοχλήσεων ή απουσία προβλήματος, αλλά εξαιτίας των μεταλλικών Brackets, τα οποία «φαίνονται».

Καραμήτσου Ελευθερία - Ευαγγελινάκης Νίκος
Ορθοδοντικοί DDS, MSD - Ειδικευμένοι στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένοι Πάροχοι Invisalign

Με ένα Διαγνωστικό Ραντεβού μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις δυνατές ορθοδοντικές θεραπείες, το χρόνο αποκατάστασης, το κόστος και τους τρόπους αποπληρωμής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ορθοδοντικό Ιατρείο
Λάρισα, Κέντρο

Διεύθυνση: Δευκαλίωνος 7 (2ος όροφος)
Τηλ: 2410 255 785
Κέντρο Λάρισας – Τ.Κ. 41222

Ορθοδοντικό Ιατρείο
Άγιος Νικόλαος, Κρήτη

Διεύθυνση: Επιμενίδου 24 (3ος όροφος)
Τηλ: 28410 21555
Περιοχή ΚΤΕΛ – Τ.Κ. 72100

Ορθοδοντικές Υπηρεσίες

Μέθοδος Θεραπείας

Ηλικιακή Κατηγορία

Οι Ορθοδοντικοί

Ευαγγελινάκης Νίκος

Ορθοδοντικός DDS, MSD
Ειδικευμένος στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένος Πάροχος Invisalign

Ορθοδοντικος Αγιος Νικολαος Κρητη - Ευαγγελινάης Νίκος

Καραμήτσου Ελευθερία

Ορθοδοντικός DDS, MSD
Ειδικευμένη στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένη Πάροχος Invisalign

Ορθοδοντικος Λαρισα Καραμήτσου Ελευθερία

Ορθοδοντικά Περιστατικά

Δείτε ένα δείγμα από τα Ορθοδοντικά Περιστατικά ασθενών μας

Περιστατικά Invisalign

Περιστατικά με Σιδεράκια

Online Ραντεβού

Γιατί να μας επιλέξετε

  • Η εκπαίδευσή μας έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον τομέα της Ορθοδοντικής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), αλλά και παγκοσμίως.
  • Τα Ορθοδοντικά Ιατρεία μας σε Λάρισα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και χρησιμοποιούμε τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους.
  • Η πολυετής εμπειρία μας αποτελεί εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα. Διατελούμε την Ορθοδοντική με αγάπη και αφοσίωση σε κάθε παιδί ή ενήλικα που απευθύνεται σε εμάς και τον αντιμετωπίζουμε με εντιμότητα σαν να ήταν δικός μας άνθρωπος.
  • Με διάθεση να επιτύχουμε το πλέον άρτιο αποτέλεσμα για να χαμογελάτε με όλη σας την καρδιά!
TOP