ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τι να προσέξω με τα σιδεράκια

5 Βασικές Συμβουλές

Άριστο Βούρτσισμα

Κατά την ορθοδοντική θεραπεία γίνεται κατακράτηση τροφών γύρω από τα σιδεράκια. Αν αυτές δεν απομακρύνονται σωστά μπορεί να δημιουργηθούν λευκές κηλίδες στα δόντια, οι οποίες θα είναι ευδιάκριτες μετά το τέλος της θεραπείας. Εκτός από την οδοντόβουρτσα, τα μεσοδόντια βουρτσάκια (συνήθως 0.6 mm – μπλε ή 0.7 mm -κίτρινο) διευκολύνουν τον ευκολότερο καθαρισμό αφού λυγίζουν και τοποθετούνται πίσω από το σύρμα ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση στις πλάγιες επιφάνειες σε κάθε σιδεράκι. Επίσης, απαραίτητα επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για έλεγχο – καθαρισμό δοντιών όσο διαρκεί η θεραπεία.

Προσέχουμε τη Διατροφή

Αποφεύγουμε να τρώμε πολύ σκληρές τροφές όπως ντάκο, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, ποπ κορν, καραμέλες, παγάκια. Σχετικά σκληρές τροφές τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια (όπως κρέας, μήλο, ωμό καρότο). Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες να ξεκολλήσει κάποιο σιδεράκι. Εάν ξεκολλήσει ή ενοχλεί ένα σιδεράκι δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Τοποθέτησε στο σημείο αυτό λίγο κερί ανακούφισης μέχρι να εξαλειφθεί η ενόχληση. Εάν βγει το σιδεράκι από το στόμα φέρτε το μαζί σου στο επόμενο ραντεβού για να το ξανακολλήσουμε.

Φοράμε τα Λαστιχάκια Κατά τη Διάρκεια της Θεραπείας

Πολλές φορές για να τελειώσει με επιτυχία η θεραπεία χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν λαστιχάκια που «ενώνουν» τα πάνω με τα κάτω δόντια. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες καθυστερεί το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας.

Φοράμε και Προσέχουμε τα Συγκρατητικά Μηχανήματα

Με το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας δίνεται ένα σετ από συγκρατητικά μηχανήματα (κινητά ή ακίνητα) ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα αφού αφαιρεθούν τα σιδεράκια (τα δόντια έχουν “μνήμη” και έχουν την τάση να γυρίζουν στην αρχική τους θέση). Αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά και να διαφυλάσσονται ώστε να μη σπάσουν ή χαθούν για να αποφευχθεί μετακίνηση των δοντιών.

Πρώτη Μέρα με τα Σιδεράκια

Πάντα μερικές ώρες αφού τοποθετηθούν τα σιδεράκια ξεκινάει ενόχληση και δυσκολία στη μάσηση της τροφής. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και συνοδεύει την έναρξη κάποιων φαινομένων που αφορούν την πρώτη μετακίνηση των δοντιών. Η διάρκεια και ένταση των συμπτωμάτων αυτών διαφέρει από άτομο σε άτομο και μπορεί να κρατήσει μία βδομάδα (η ενόχληση σταδιακά αρχίζει να μειώνεται συνήθως μετά τις 2 πρώτες ημέρες). Καλό είναι στην αρχή να επιδιώκουμε να τρώμε πολύ μαλακές τροφές (π.χ. σούπες, ζυμαρικά, ρύζι, κρέμες, πουρέ, βραστή πατάτα). Επίσης παυσίπονα, όπως το Depon, βοηθάνε σε αυτή την περίσταση.

Καραμήτσου Ελευθερία - Ευαγγελινάκης Νίκος
Ορθοδοντικοί DDS, MSD - Ειδικευμένοι στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένοι Πάροχοι Invisalign

Με ένα Διαγνωστικό Ραντεβού μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις δυνατές ορθοδοντικές θεραπείες, το χρόνο αποκατάστασης, το κόστος και τους τρόπους αποπληρωμής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ορθοδοντικό Ιατρείο
Λάρισα, Κέντρο

Διεύθυνση: Δευκαλίωνος 7 (2ος όροφος)
Τηλ: 2410 255 785
Κέντρο Λάρισας – Τ.Κ. 41222

Ορθοδοντικό Ιατρείο
Άγιος Νικόλαος, Κρήτη

Διεύθυνση: Επιμενίδου 24 (3ος όροφος)
Τηλ: 28410 21555
Περιοχή ΚΤΕΛ – Τ.Κ. 72100

Ορθοδοντικές Υπηρεσίες

Μέθοδος Θεραπείας

Ηλικιακή Κατηγορία

Οι Ορθοδοντικοί

Ευαγγελινάκης Νίκος

Ορθοδοντικός DDS, MSD
Ειδικευμένος στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένος Πάροχος Invisalign

Καραμήτσου Ελευθερία

Ορθοδοντικός DDS, MSD
Ειδικευμένη στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένη Πάροχος Invisalign

Online Ραντεβού

Γιατί να μας επιλέξετε

  • Η εκπαίδευσή μας έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον τομέα της Ορθοδοντικής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), αλλά και παγκοσμίως.
  • Τα Ορθοδοντικά Ιατρεία μας σε Λάρισα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και χρησιμοποιούμε τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους.
  • Η πολυετής εμπειρία μας αποτελεί εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα. Διατελούμε την Ορθοδοντική με αγάπη και αφοσίωση σε κάθε παιδί ή ενήλικα που απευθύνεται σε εμάς και τον αντιμετωπίζουμε με εντιμότητα σαν να ήταν δικός μας άνθρωπος.
  • Με διάθεση να επιτύχουμε το πλέον άρτιο αποτέλεσμα για να χαμογελάτε με όλη σας την καρδιά!
TOP