ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Invisalign ή Σιδεράκια

Επιλέξετε σωστά ανάμεσα σε σιδεράκια και διάφανους νάρθηκες Invisalign

Invisalign ή Σιδεράκια

Όλη η αλήθεια - και όσα πρέπει να γνωρίζετε - ώστε να επιλέξετε σωστά ανάμεσα σε Σιδεράκια και Διάφανους Νάρθηκες Invisalign

Οι νάρθηκες Invisalign όπως και τα σιδεράκια μπορούν να προσφέρουν ένα όμορφο χαμόγελο που να εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά και για τις δύο μεθόδους. Αρχικά θα σας προτείναμε να απευθυνθείτε σε έναν Ορθοδοντικό που εμπιστεύεστε και ο οποίος προσφέρει και τις δύο επιλογές θεραπείας για να μπορέσετε να αποφασίσετε σωστά τί είναι το πιο κατάλληλο για εσάς. Παρακάτω έχουμε μαζέψει όμως κάποιες κατά τη γνώμη μας αρκετά χρήσιμες πληροφορίες που θα θέλαμε να γνωρίζετε.

Δεν είναι λοιπόν ότι κάποια απ'τις δύο τεχνικές λειτουργεί καλύτερα από την άλλη. Απλώς δουλεύουν διαφορετικά. Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το Invisalign φορούν μια σειρά από εξατομικευμένους διαφανείς θερμοπλαστικούς νάρθηκες που αλλάζουν κάθε μία με δύο εβδομάδες (ανάλογα με το πρόβλημα) και οι οποίοι μετακινούν ήπια τα δόντια στη σωστή τους θέση, με βάση τις ακριβείς κινήσεις που σχεδιάζουν οι ορθοδοντικοί τους. Στην περίπτωση των παραδοσιακών brackets, τα μεταλλικά ή τα κεραμικά σιδεράκια συγκολλώνται σε κάθε δόντι με ειδικό οδοντιατρικό υλικό συγκόλλησης και το λεπτό μεταλλικό σύρμα που πιάνει από σιδεράκι σε σιδεράκι σφίγγεται για να ασκεί πίεση στα δόντια έτσι ώστε αυτά να μετακινούνται σταδιακά σύμφωνα με το σχέδιο θεραπείας.

Δύο πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι η υγιεινή και ο τρόπος ζωής. Ένα από τα πλεονεκτήματα του Invisalign είναι ότι απλοποιεί την υγιεινή, καθώς απομακρύνετε τους νάρθηκες για να βουρτσίσετε και να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα όπως κάνετε κανονικά. Από την άλλη πλευρά, τα σιδεράκια δημιουργούν σημεία όπου τα βακτήρια μπορούν να κατακρατηθούν και να καταστήσουν πιο δύσκολο τον καθαρισμό των δοντιών σας.

Μια άλλη πτυχή είναι ο τρόπος ζωής. Με το Invisalign αφαιρείτε τους διαφανείς νάρθηκες για να φάτε και έτσι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διατροφή - μπορείτε να φάτε σκληρές, τραγανές τροφές, ακόμη και να μασάτε τσίχλα. Με τα σιδεράκια πρέπει να περιορίσετε τις σκληρές και κολλώδεις τροφές επειδή μπορεί να ξεκολλήσει κάποιο σιδεράκι σας. Επιπρόσθετα, με τους νάρθηκες επειδή δεν υπάρχουν σιδεράκια και σύρματα δεν υπάρχουν και ερεθισμοί στα ούλα, τα μάγουλα ή τα χείλη. Τέλος, είναι σαφής η υπεροχή του Invisalign ως προς το αισθητικό κομμάτι και την σχεδόν αόρατη προσέγγιση.

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Invisalign, το γεγονός ότι μπορεί να αφαιρεθεί, μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ εάν ένας ασθενής δεν συμμορφώνεται με τη θεραπεία. Ως εκ τούτου, προτείνουμε τα σιδεράκια σε ασθενείς που γνωρίζουν ότι δεν θα φορούν το Invisalign όπως συνιστάται.

Ως προς το κόστος της θεραπείας, συνήθως το κόστος της μεθόδου Invisalign είναι λίγο υψηλότερο από το κόστος που έχουν τα κεραμικά σιδεράκια και χαμηλότερο από το κόστος που έχουν τα γλωσσικά brackets.

Platinum Invisalign Providers
Πιστοποιημένοι Πάροχοι Invisalign

Είμαστε Πιστοποιημένοι στη μέθοδο Invisalign από το 2006 και πρώτοι που εφαρμόσαμε την πρωτοπόρο αυτή μέθοδο σε Λάρισα και Κρήτη και από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα, με μακροχρόνια εμπειρία από θεραπευμένους ασθενείς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει λανθασμένη αντίληψη ότι το Invisalign μπορεί να θεραπεύσει μόνο ήπιες περιπτώσεις. Ένας έμπειρος πάροχος Invisalign μπορεί να χειριστεί ακόμα και τις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας αυτήν την προηγμένη τεχνολογία. Απλά, σε κάποιες κατά τα άλλα ειδικές - λίγες περιπτώσεις - μπορεί να χρειαστούν κάποια βοηθητικά μέσα, πέρα από τους νάρθηκες, ώστε να έρθει επιτυχώς σε πέρας η θεραπεία και που ίσως να μην ήταν αναγκαία στην περίπτωση της θεραπείας με σιδεράκια (π.χ. χρήση μικροεμφυτευμάτων για επιτυχές κλείσιμο κενών σε κάποιες περιπτώσεις εξαγωγών δοντιών ή ανύψωσης γομφίων).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας καταρτισμένος ορθοδοντικός μπορεί να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας είτε τα παραδοσιακά σιδεράκια είτε το Invisalign, οπότε η απόφαση για τη μέθοδο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι συνήθως μια προσωπική προτίμηση.

Καραμήτσου Ελευθερία - Ευαγγελινάκης Νίκος
Ορθοδοντικοί DDS, MSD - Ειδικευμένοι στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένοι Πάροχοι Invisalign

Με ένα Διαγνωστικό Ραντεβού μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις δυνατές ορθοδοντικές θεραπείες, το χρόνο αποκατάστασης, το κόστος και τους τρόπους αποπληρωμής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ορθοδοντικό Ιατρείο
Λάρισα, Κέντρο

Διεύθυνση: Δευκαλίωνος 7 (2ος όροφος)
Τηλ: 2410 255 785
Κέντρο Λάρισας – Τ.Κ. 41222

Ορθοδοντικό Ιατρείο
Άγιος Νικόλαος, Κρήτη

Διεύθυνση: Επιμενίδου 24 (3ος όροφος)
Τηλ: 28410 21555
Περιοχή ΚΤΕΛ – Τ.Κ. 72100

Ορθοδοντικές Υπηρεσίες

Μέθοδος Θεραπείας

Ηλικιακή Κατηγορία

Οι Ορθοδοντικοί

Ευαγγελινάκης Νίκος

Ορθοδοντικός DDS, MSD
Ειδικευμένος στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένος Πάροχος Invisalign

Ορθοδοντικος Αγιος Νικολαος Κρητη - Ευαγγελινάης Νίκος

Καραμήτσου Ελευθερία

Ορθοδοντικός DDS, MSD
Ειδικευμένη στις ΗΠΑ
Πιστοποιημένη Πάροχος Invisalign

Ορθοδοντικος Λαρισα Καραμήτσου Ελευθερία

Online Ραντεβού

Γιατί να μας επιλέξετε

  • Η εκπαίδευσή μας έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον τομέα της Ορθοδοντικής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), αλλά και παγκοσμίως.
  • Τα Ορθοδοντικά Ιατρεία μας σε Λάρισα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και χρησιμοποιούμε τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους.
  • Η πολυετής εμπειρία μας αποτελεί εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα. Διατελούμε την Ορθοδοντική με αγάπη και αφοσίωση σε κάθε παιδί ή ενήλικα που απευθύνεται σε εμάς και τον αντιμετωπίζουμε με εντιμότητα σαν να ήταν δικός μας άνθρωπος.
  • Με διάθεση να επιτύχουμε το πλέον άρτιο αποτέλεσμα για να χαμογελάτε με όλη σας την καρδιά!
TOP